Hesteassisteret
forløb til voksne

I FLOKDYR tilbyder vi et særligt 2-dages forløb med fokus på personlig udvikling for forældre til børn, der har det svært
– fordi forældre til børn med udfordringer også skal have det godt og trives.

Er et FLOKDYR forældre- forløb noget for mig?

Kan du genkende ét eller flere af disse udsagn, er svaret ’vi har lavet det for dig’:
 • Har du ofte dårlig samvittighed over, om du gør nok for dit barn?
 • Føler du dig misforstået eller alene om ansvaret for dit barns behov?
 • Bliver du til tider vred på dit barn, fordi det ikke forstår eller kan kommunikere som andre børn?
 • Har du nogle gange tænkt, at der er nogen, der måske ville være bedre til at tage sig af dit barn med særlige behov end dig?
 • Savner du også dit barn, men når I så er sammen, har du svært ved at være til stede på grund af de særlige behov, som dit barn har?
 • Føler du dig ofte overvældet og får dårlig samvittighed over ikke at vide, hvad dit barn har brug for?
 • Mangler du overskud, så du bedre kan støtte dit barn i hverdagens udfordringer eller finde det rigtige skoletilbud?
 • Er du den, der skal opfylde dit barns behov i sådan en grad, at du næsten ikke kan mærke dine egne behov?

Et pusterum og et vendepunkt for forældre

Har du nogle gange følelsen af, at du næsten ikke kan overkomme at være forælder til et barn med en funktions- eller udviklingsforstyrrelse eller med udfordringer som angst, skolevægring og stress?.

Du er ikke alene, og du fortjener støtte
Hverken du eller dit barn kommer videre eller får det bedre af, at du føler dig alene, presset og udmattet – følelsesmæssigt, mentalt og fysisk. Vi ved også, at når vi udelukkende fokuserer på det, der ikke virker, og vores dysfunktioner som forældre, skaber vi endnu mere dysfunktion. Derfor er det afgørende at få skiftet kurs.

De fleste forældre kender til følelsen af at fejle. Hver dag. Hele tiden
Vi forsøger at leve op til et umuligt ideal med skam, skyld og dårlig samvittighed til følge. Mange af os risikerer at ende i et grænseløst forældreskab, hvor der bliver mere og mere, man skal som forælder. Hvor det kræver mere og mere tid, ressourcer og overskud – og det stopper aldrig. Heraf grænseløsheden.
Vi når ikke det hele, vi anerkender ikke nok, vi ser ikke vores barn nok. Det er der ingen af os der gør, og derfor har vi ofte udmattelsen og den dårlige samvittighed tilfælles.

Få ro, kontakt og glæden igen

Ingen af os er perfekte. Vi skal turde fejle, også selvom vi synes det er svært. Vi kan med fordel skrue ned for tempoet og op for roen. At tage sig af en hest er en lærerig, terapeutisk proces, som kræver tydelig kommunikation, rutiner, struktur og personligt lederskab, hvilket er vigtige kompetencer for forældre at udvikle og blive ved med at træne. Børn gør som bekendt ikke, hvad vi siger, men som vi gør.
Hvis vi hele tiden tilsidesætter os selv og ikke tager vores liv og ønsker alvorligt, kommer vores børn til at gøre det samme. De sætter andre først og bliver optagede af at gøre det rigtige, i andres øjne, fremfor at lytte til sig selv og deres egen fornemmelse. De bliver ydrestyrede fremfor indrestyrede.
Det er derfor afgørende, at du som forælder får et pusterum og finder roen og kontakten til dig selv. Der er ingen andre end dig, som ved, hvad der er rigtig for dit barn.

Rolige voksne, rolige børn

Vi må kunne regulere os selv, hvis vi vil have en chance for at kunne regulere vores børn. Når de er overstimulerede, ude af sig selv og ikke kan finde hjem, er det vores rolige nervesystem, der må lande dem og hjælpe dem hjem i sig selv.

Hestene tilbyder os en ro og nærvær og spejler vores følelser, og det gør, at vi bedre kan mærke, hvordan vi egentlig har det, og hvad vi har brug for?
Når vi er sammen med hestene, er vi 100 % tilstede i nuet og kan være i en kontakt, som giver os et pusterum fra det, der er svært i vores liv.
Tid med hestene kan fylde os op med ny energi og styrket selvværd. Jo bedre vi passer på os selv, jo nemmere bliver det at passe på vores børn. Samvær med heste og naturen lærer os at være omsorgsfulde og gør os mere empatiske, rolige og nærværende.

Der sker en positiv selvforglemmelse i mødet med stort dyr, som åbner for
den mærkbare kontaktfuldhed, som mange af os længes efter.

Grundlægger Mie Kaae, cand.mag. i psykologi

Formålet med et FLOKDYR forældreforløb

Du bliver klogere på dine positive ressourcer og får skabt kontakt og forståelse i dig selv
 • Selvregulering
 • Koncentration
 • Følelsesmæssig afstemning
 • Selvværd og selvtillid
 • Ansvarlighed og lederskab
 • Opmærksomhed og hukommelse
 • Omsorg
 • Tillid, til sig selv og andre
Når vi fokuserer på de positive ressourcer og den dermed forbundne oplevelse af tryghed, etablerer og
forstærker vi reguleringen i nervesystemet.
Det kan ikke siges tit nok, at når man udelukkende fokuserer på dysfunktion, skaber man endnu mere dysfunktion. 
Det er nødvendigt at få flyttet vores opmærksomhed fra alt det, der ikke fungerer i vores liv, og lægge mærke til de områder, de oaser, hvor vi føler os i kontakt med os selv og andre – vores barn. Når vi kan være med vores følelser og få ro til at dele, hvordan vi har det, både med hestene og hinanden, bliver det lettere at bære det svære, og vi oplever at vi trives bedre.

 Vi vil ofte opleve, at tankerne om det svære forsvinder, når vi er i relation med hestene, og at vi skaber dybe følelsesmæssige bånd, som giver os oplevelsen af at være værdifulde og at høre til. Noget som ikke kun børn, men også deres forældre trænger til og længes efter. Det får du hos os.
Forældre

Hvor mange børn du har, eller hvor gamle de er, er ikke afgørende.
Forældre er forældre.

2-dages forløb 

Varighed : 2 dage fra klokken 9.00 til 16.00
Pris: 6.500 kroner pr. deltager