Flokdyrs hesteassisteret terapi er baseret på nyere forskning inden for neurovidenskab og psykologi, samt en dyb forståelse af hestenes natur og adfærd. 

Her kan du læse mere om forskningen bag, vores teoretiske ståsted og metode. 

Forskning viser, at hesteassisteret terapi kan have en positiv indvirkning på børn og unges mentale og følelsesmæssige sundhed. Interaktionen med hestene kan hjælpe med at reducere stress og angst, øge selvværd og selvaccept, samt forbedre sociale samspil og kommunikationsevner. Hesteassisteret terapi kan være særligt gavnligt for børn og unge med diagnoser som ADHD, autisme, angst og depression, børn som rammes af forældrenes skilsmisse, samt for dem der oplever mobning, traumer eller andre svære livsomstændigheder.

Naturen kan have en positiv indvirkning på vores mentale og fysiske sundhed. Forskning viser, at ophold i naturen kan sænke stressniveauet, reducere symptomer på depression og angst, forbedre immunsystemet og øge vores kreativitet og produktivitet. Naturen kan også give os et tiltrængt pusterum fra hverdagens stress og jag, og hjælpe os med at finde ro og balance i livet. Forskning viser at:

 Heste og naturterapi kan have en række positive effekter på vores fysiske og mentale sundhed. Nogle af de konkrete fordele ved heste og naturterapi inkluderer:

  • Reduktion af stress og angst
  • Forbedring af selvtillid og selvværd
  • Øget fokus og opmærksomhed
  • Forbedring af sociale færdigheder og relationer
  • Styrkelse af kropsbevidsthed og følelsesmæssig intelligens

Disse fordele kan være særligt gavnlige for personer, der oplever stress, angst, depression, traumer eller andre mentale eller følelsesmæssige udfordringer.

 Heste og naturterapi kan hjælpe med at skabe en følelse af ro og forbindelse til naturen, samtidig med at man får mulighed for at lære om og interagere med heste, som kan være en kilde til glæde og terapeutisk støtte.


En af de særlige egenskaber ved flokdyrs terapeutiske forløb er, at de ikke kun er baseret på verbal kommunikation, men på en mere kropslig, følelsesmæssig og intuitiv form for kommunikation.Bedre relationer, kommunikation, trivsel og selvværd.

Forløb i Flokdyr kan hjælpe børn og voksne med at få kontakt til sine inderste følelser og behov, blive mere bevidst om egne reaktionsmønstre, finde nye ressourcer og handlemuligheder, samt opbygge større selvværd og tillid til egne evner.  

Hestene fungerer som medterapeuter og skaber en tryg og kontaktfuld atmosfære, der gør det muligt for børn og voksne at åbne op, tage imod og bearbejde sine følelser og oplevelser på en anderledes måde. 


Morbi in sem

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec odio. Quisque volutpat mattis eros. Nullam malesuada erat ut turpis. Suspendisse urna nibh, viverra non, semper suscipit, posuere a, pede.