Sådan arbejder vi med rideterapi

Nysgerrig på at blive en del af flokken? Der er altid plads til dig og dit barn, skriv eller ring til os, så tager vi kontakt.

Eksempler på øvelser

Terapien involverer typisk en kvalificeret terapeut og en eller flere heste, hvor samspillet mellem mennesker og heste fremmer de terapeutiske mål, som fx bedre trivsel, større selvværd og selvtillid, sociale færdigheder.

Alle øvelser kan overføres direkte til vores relationer i skolen eller på arbejdet, og en del af terapien handler om at få øje på de ressourcer, vi har til rådighed, og hvordan vi kan bruge det, vi lærer i øvelserne, til at skabe mere ro indeni.

Groundwork

Terapeuten guider barnet/den voksne gennem forskellige øvelser på jorden med hestene, f.eks. øvelser for at opbygge tillid og kommunikation. Disse øvelser kan være opgaver som at føre hestene rundt i forskellige mønstre eller træne dem i lydighedskommandoer.

Strigle og børstning

Her er formålet kontakt, ro og samhørighed. Vi har fokus på at opnå en dyb og rolig vejrtrækning og forbinde os til hesten. At pleje, børste og nusse hesten gør os nærværende og omsorgsfulde.

Spejling

Med fokus på positive indre ressourcer spejler vi hesten følelsesmæssigt. Vi må finde ro og tryghed i os selv, hvis hesten skal have tillid til os, og vi kan forbinde os. Nervesystemet falder til ro, vi får bløde, varme øjne, og stemmen og kroppen afspændes.

At følges med hesten

Her er formålet at fastholde sin opmærksomhed. Præcision og ro. Vi opnår ved denne øvelse at skabe dyb kontakt til os selv og hesten på samme tid. Det giver os en følelse af at høre sammen og være del af en flok. Vi arbejder med gensidig tillid og relationskompetence.

At gå med en afstand til hesten

Formålet med denne øvelse er at oparbejde en tydelig grænse, kropsligt og følelsesmæssigt. Lige så vigtigt det er at kunne mærke, at vi kan være et 'vi', lige så vigtigt er det at kunne afgrænse os fra hinanden. Vi arbejder med tydelighed i krop og stemme; hvad vil jeg, hvad vil jeg ikke. Vi mærker og lærer, hvordan vi sætter grænser og kommunikerer dem på en konstruktiv måde.

At lede hesten

En øvelse i at fastholde sin intention. At være tydelig og blive hørt. Formålet er at oparbejde en større integritet og at kunne mærke sig , og hvad man vil. Vi arbejder med det kropslige lederskab og hvordan vi kan være mere eller mindre tydelige, alt efter hvor meget energi vi tilfører i kontakten.

Næste HOLD starter...

Se vores unikke forløb

- Vi laver også skræddersyede forløb efter behov